Заява VoxUkraine про призначення Тимофія Милованова заступником голови Ради НБУ | VoxUkraine

Заява VoxUkraine про призначення Тимофія Милованова заступником голови Ради НБУ

3 Жовтня 2016
FacebookTwitterTelegram
1472

25 жовтня 2016 відбулося перше засідання нової Ради Національного Банку України. На зустрічі було обрано керівництво Ради, посаду заступника голови довірили почесному президенту Київської Школи Економіки та професору Піттсбурзького університету Тимофію Милованову. Який також є співзасновником і членом редколегії VoxUkraine.

Редколегія та співробітники VoxUkraine щиро вітають Тимофія з початком роботи в Раді НБУ. Ми впевнені, що глибоке розуміння економічних процесів, багаторічний досвід і принциповість Тимофія посприяють підвищенню ефективності роботи НБУ.

Редколегія VoxUkraine вже висловлювала свою позицію про можливий конфлікт інтересів в зв’язку з призначенням Тимофія членом Ради НБУ. Щоб уникнути можливих спекуляцій в зв’язку початком роботи Ради, редколегія вважає доречним повторити і підтвердити свою позицію:

Тимофій Милованов не займає керівних посад в громадській організації «Вокс Україна», тому призначення членом Ради НБУ (а тепер і заступником Глави ради, доповнення від 25.10.2016) не є перешкодою для його подальшої участі в проекті VoxUkraine.

Редколегія VoxUkraine приділяє велику увагу конфліктам інтересів, які можуть виникнути в процесі діяльності і розвитку організації. З огляду на це, редколегія VoxUkraine в складі осіб, які поставили підпис під цією заявою, заявляє про наступне: Протягом терміну перебування в складі Ради НБУ Тимофій Милованов не братиме участь в будь-яких проектах VoxUkraine, де може виникати конфлікт інтересів. А саме, не буде:

редагувати або підписувати для публікації пости з питань монетарної політики, валютного регулювання, банківського сектора чи інших сфер діяльності Нацбанку;
брати участь в оцінці постанов або законів зі сфери діяльності НБУ для Індексу реформ;
брати участь в проекті VoxCheck в питаннях, які перетинаються зі сферою діяльності НБУ;
брати участь в оцінці діяльності Нацбанку або його окремих посадових осіб для інших проектів VoxUkraine
При цьому внутрішні правила VoxUkraine не забороняють Тимофію, як і будь-якій іншій особі незалежно від посади, публікувати статті на сайті VoxUkraine.org за обов’язкової умови, що така стаття відповідає критеріям якості і прийнята до публікації двома редакторами.

Підписанти:

Олена Бєлан (Dragon Capital)
Ілона Сологуб (KSE)
Олександр Жолудь (ICPS)
Олена Нізалова (University of Kent)
Олександр Талавера (U. of Sheffield)
Зоя Милованова (VoxUkraine Law)
Юрій Городниченко (UC Berkeley)
Володимир Білоткач (Newcastle U)
Борис Давиденко (головний редактор VoxUkraine)
Катерина Дронова (VoxUkraine Law)
Том Купе (KSE)
Вероніка Мовчан (IER)
Алекс Микільсько-Ржевський (Lehigh University)
Денис Нізалов (KSE)
Наталія Шаповал (KSE)
Ростислав Аверчук (запрошений редактор VoxUkraine)

Автори

Застереження

Автори не є співробітниками, не консультують, не володіють акціями та не отримують фінансування від жодної компанії чи організації, яка б мала користь від цієї статті, а також жодним чином з ними не пов’язаний