Як Заходу Варто Реагувати на Путіна | VoxUkraine

Як Заходу Варто Реагувати на Путіна

Photo: The Independent
17 Лютого 2015
FacebookTwitterTelegram
1349

Заморожений конфлікт в Україні

The American Interest: “Йосип Сталін окупував Східну Німеччину, а його наступники (з допомогою молодого Путіна) намагалися перетворити Східну Німеччину в надійного союзника і підтримувати там Радянську владу. Звичайно, проблема полягала в тому, що в порівнянні із Західною Німеччиною, Східна Німеччина була потворною, бідною поліцейською державою і в буквальному сенсі могла стримувати своїх людей тільки за допомогою стіни по периметру кордону, вбиваючи всіх при спробі втечі з країни. Тепер Путін випадково загнав себе в таку ж боротьбу далі на схід. А наше завдання – переконатися, що Західна Україна стає маяком свободи і процвітання.”

The Washington Post: “5. Грати в тривалу гру «заморожування конфлікту» в Україні. Так, Україна дуже важлива для Путіна, тому Росія буде готова задіяти більше людських ресурсів, коштів у конфлікті для досягнення своєї мети. І все ж знаєте що? Захід володіє набагато більшими ресурсами, ніж Росія. Тому поза рамками угоди з МВФ, необхідно вжити всіх необхідних заходів, щоб скерувати Україну на правильний економічний і політичний шлях. Цілком імовірно, що Путін буде протистояти і докладати більше зусиль, щоб зруйнувати українську державу. Але це один з аспектів державного управління, де Захід має перевагу. Тому варто цим скористатися.”

The Economist: “Найкраща стратегія – це уникати методів Путіна і покластися на перевагу, з якою він, у свою чергу, не зможе впоратися: той спосіб життя, як люди хочуть жити насправді. Якщо це звучить не дуже правдоподібно поряд з танками, пам’ятайте, що криза почалася з бажання України рухатися у напрямку до ЄС та плану Путіна протистояти таким прагненням. Окрім зброї, Захід повинен терміново надати Україні такий обсяг допомоги, якої потребує держава для реалізації своєї мрії (і стільки консультацій та порад, скільки буде потрібно для гарантії того, що кошти не будуть витрачені марно або вкрадені). Оголошена 12 лютого угода МВФ має стати тільки початком. Пан Путін хоче, щоб Україна стала уроком, яке небезпечне зближення із Заходом. Навпаки, вона повинна бути прикладом «зворотного прагнення.”