Плагіат на конкурсі есе Mindsketch від VoxUkraine | VoxUkraine

Плагіат на конкурсі есе Mindsketch від VoxUkraine

6 Жовтня 2015
FacebookTwitterTelegram
1671

Есе «Трудова книжка в Україні: бути чи не бути?»

Одне з переможних есе на серпневому конкурсі Mindsketch «Трудова книжка в Україні: бути чи не бути?» Ольги Якимчук (Ольга Якимчук, юристконсультант на ТОВ «Т-Стиль» (Рівненський Льонокомбінат) у м.Рівне. Освіта: магістр права Національного університету «Острозька академія») виявилось значною мірою плагіатом статті Forbes «Трудовая книжка как история» Олексія Захарова. Авторка вставила до свого есе цілі абзаци із вказаної статті з мінімальним редагуванням без жодних посилань на джерело.

Плагіат є прямо забороненим (див. Вимоги до есе) правилами конкурсу. Ми вважаємо неприпустимим видавати частину чужої роботи за власний твір. Ми розуміємо, що через низьку освітню та академічну культуру в Україні, на жаль, поки що часто плагіат вважається нормою як для студентських, так і для наукових робіт. Однак, VoxUkraine намагається дотримуватись вищих стандартів, які є нормою у західній академічній культурі. Для нас у роботі головне – самостійна думка автора, його особистий погляд на проблему

Виграш роботою з плагіатом конкурсу ставить під загрозу як існування самого конкурсу, до якого можуть бути претензії через порушення авторських прав, так і, що більш важливо, права інших учасників змагань.

Через це ми позбавляємо Ольгу Якимчук першого місця у серпневому конкурсі Mindsketch та скасовуємо надання грошового призу.

Таким чином, єдиним переможцем конкурсу в серпні стає Юрій Козік з есе “The future of the Armed Forces of Ukraine: contract based or a hybrid model?”, який за голосуванням редколегії розділив перше місце з О. Якимчук.

Ми, безумовно, прагнемо якнайуважніше перевіряти надіслані роботи, проте для уникнення подібних прикрих випадків у майбутньому  ми просимо наших читачів у випадку, коли вони мають підозри, що певні статті або їхні елементи є плагіатом – повідомляти нас.

Автори

Застереження

Автори не є співробітниками, не консультують, не володіють акціями та не отримують фінансування від жодної компанії чи організації, яка б мала користь від цієї статті, а також жодним чином з ними не пов’язаний