Vox Data Bank: Як Працює Верховна Рада України | VoxUkraine

Vox Data Bank: Як Працює Верховна Рада України

30 Листопада 2015
FacebookTwitterTelegram
2112

Vox Data Bank (VDB) – це платформа, яка забезпечує розповсюдження даних про діяльність Верховної Ради України (і не тільки). Метою проекту є стимулювання досліджень в сфері аналізу діяльності українського Парламенту. Ми відкриті для співпраці з усіма, хто має інтерес у збиранні та аналізі даних. 

1. Що таке Vox Data Bank (VDB)?

Vox Data Bank (VDB) – це платформа, яка забезпечує розповсюдження даних про діяльність Верховної Ради України (і не тільки). Метою проекту є стимулювання аналізу діяльності українського Парламенту. Ми відкриті для співпраці з усіма, хто цікавиться збиранням та аналізом даних. Ви можете долучитися до розвитку проекту у декілька способів. Щоб отримати більше інформації відвідайте сторінку “Про проект”.

2. Хто створив VDB та навіщо?

VDB був створений командою VoxUkraine як відповідь на зростаючий попит на відкриті дані. Ми активно підтримуємо політику доступності даних, які продукуються державним сектором, з метою їх аналізу. Ми сподіваємося, що цей проект сприятиме глибшому розумінню громадськістю роботи Парламенту та дозволить кожному зацікавленому дізнатися більше про роботу народних депутатів.
VDB-проект знаходиться на стадії бета-тестування. Це означає, що в майбутньому будуть зроблені вдосконалення, про які Ви дізнаєтесь з нашого блогу. Ми завжди відкриті для зворотного зв’язку від користувачів проекту.

3. Як я можу представити результати своєї роботи на основі VDB-даних?

Ви можете надіслати нам листа на адресу [email protected] з темою “Submission” та коротким описом, що Ви надсилаєте: статистичні дані або візуалізацію даних. Ми зацікавлені побачити, що можна зробити з VDB-даними та опублікувати Ваші результати у нашому блозі. Ми також заохочуємо користувачів надсилати нам відгуки, що допоможуть вдосконалити цей проект.
Будь ласка, напишіть нам листа на адресу [email protected] або повідомлення у Facebook. Ми чекаємо посилань на Ваші розробки або проекти на GitHub.

4. Як я можу завантажити дані?

Ви можете завантажити дані на головній сторінці. Дані доступні у форматах csv та sql. Будь ласка, відвідайте наш блог, щоб побачити як інші використовують VDB-дані для досліджень.

5. Я хотів би допомогти проекту. Що я можу зробити?

Ви можете підтримати проект декількома способами. По-перше, Ви можете спарсити дані, а ми завантажимо їх на наш ресурс. Ми також пропонуємо Вам розповсюдити Ваші коди для парсингу. По-друге, Ви можете надіслати нам візуалізацію даних, яка б базувалася на наших даних. Ми опублікуємо Ваші результати у нашому блозі. По-третє, Ви можете підтримати проект фінансово. Дивіться більше деталей за цим посиланням.

6. Нові дані будуть викладатися в майбутньому?

Завантаження нових даних буде залежати від наявності ресурсів. Ми сподіваємося на вашу допомогу у цьому питанні.

7. Як зв’язатися з командою проекту?

Ви можете надіслати нам листа на адресу [email protected]

Усі дані можна завантажити тут.

Автори

Застереження

Автор не є співробітником, не консультує, не володіє акціями та не отримує фінансування від жодної компанії чи організації, яка б мала користь від цієї статті, а також жодним чином з ними не пов’язаний