Дізнайтесь, до якої політичної ідеології ви належите | VoxUkraine

Дізнайтесь, до якої політичної ідеології ви належите

3 Грудня 2015
FacebookTwitterTelegram
5948

Політичний компас допоможе Вам зрозуміти, де Ви знаходитесь в ідеологічному просторі

compass_ukr

Політичний компас є двовимірною політичною моделлю яка визначає політичну філософію людини. Модель розраховую місце на координатній площині на основі 40 відповідей на питання, які належать до двох вимірів: економічний (лівий – правий) та соціальний (авторитарний – ліберальний).

Модель політичного компасу будується на теорії, що політична ідеологія можу бути визначена в двовимірному просторі. Економічна вісь (лівий – правий) визначає яким чином повинна функціонувати економічна система: «лівий» визначається як регулювання економічної системи колективним економічним суб’єктом (це може бути держава або мережа територіальних громад), в той час як «правий» – це функціонування економічної системи на основі конкуренції приватних економічних агентів. Соціальна вісь (авторитаризм – лібералізм) визначає рівень особистої свободи людини: «лібералізм» визначається як переконання, що особиста свобода людини повинна бути максимальною, «авторитаризм» – необхідність дотримуватися наказів вищого органу влади і традицій.

Пройти Тест

Застереження

Автори не є співробітниками, не консультують, не володіють акціями та не отримують фінансування від жодної компанії чи організації, яка б мала користь від цієї статті, а також жодним чином з ними не пов’язаний

Що читати далі