Індекс реформ 52. Небезпечний штиль: вперше в історії індексу його значення 0. Жодних реформ

Індекс реформ 52. Небезпечний штиль: вперше в історії індексу його значення 0. Жодних реформ

27 Січня 2017
FacebookTwitterTelegram
3278

Індекс реформ вперше з початку свого існування у січні  2015 року дорівнює нулю. За період з 9 по 22 січня 2017 року за жодною складовою індексу – державне управління, державні фінанси, монетарна сфера, бізнес-середовище та енергетика – не було зафіксовано нормативних актів, які можна вважати реформами.

Для довідки: середнє значення Індексу реформ у 2016 році знизилось до +0.9 бала з +1.2 бала у 2015 (по шкалі від -5 до +5, де негативне значення означає регрес). Індекс досяг своїх пікових значень у першій половині 2015 року, коли Україна вела перемовини з МВФ про нову програму розширеного фінансування та готувалася до отримання перших траншів – у цей період середнє значення Індексу реформ досягало 1.4 бала.

Більш детально про динаміку реформ за останні два роки можна прочитати у дослідженні VoxUkraine 700 днів моніторингу реформ в Україні: рейтинг міністерств

Графік 1. Динаміка Індексу реформ*

* Команда Індексу реформ вважає прийнятним темпом реформ рівень індексу 2 і вище

Довідкова інформація:

Індекс реформ призначений надавати комплексну оцінку зусиллям влади України зі впровадження економічних реформ. Індекс базується на експертних оцінках змін у регуляторному середовищі за п’ятьма напрямками:

  1. Державне управління
  2. Державні фінанси
  3. Монетарна система
  4. Бізнес середовище
  5. Енергетика

Детальніше про Індекс та методологію розрахунку можна дізнатись на сайті reforms.voxukraine.org

Автори

Застереження

The author doesn`t work for, consult to, own shares in or receive funding from any company or organization that would benefit from this article, and have no relevant affiliations