Світ 2050. Коли робот забере твою роботу, або “Людські” професії майбутнього | VoxUkraine

Світ 2050. Коли робот забере твою роботу, або “Людські” професії майбутнього

18 Квітня 2017
FacebookTwitterTelegram
1627

Google навчився розпізнавати і «домальовувати» начерки людей; безпілотне таксі Uber потрапило в аварію; на заводі Audio роботи замінили конвеєри; штучний інтелект навчився програмувати … Що ці новини, які б ще 20 років тому здавалися ненауковою фантастикою, означають саме для вас? Про це книга «Повстання Роботів» Мартіна Форда, якій присвячена третя зустріч Книжкового клубу.  

Чесно попереджаємо, що ми хочемо і будемо обговорювати не скільки цей видатний non-fiction bestseller (найкраща книга року на думку Financial Times), скільки глобальний тренд і питання цивілізаційного значення, які описує і задає ця книга. А саме – скільки праці штучний інтелект і роботи залишать людству, які професії вони не зможуть замінити, коли більша частина людей залишиться без роботи, на що будуть жити і в чому буде сенс існування тих, хто не знайшов собі місця на ринку праці, і вічних безробітних?

Розповідати, чи так все похмуро, як пророкує Форд, коли роботизоване майбутнє прийде в Україну і що треба вчити сьогодні, щоб не стати жертвою прогресу через 5, 10 або 20 років, будуть серійний IT-підприємець Дмитро Лисицький і економіст Ілона Сологуб.

Дмитро – співзасновник IT-компанії Source Valley (GlobalLogic), колишній керівник UMH Digital і Allbiz, у нього є досвід роботи в головному конкуренті Uber – Get Taxi. Восени минулого року Дмитро заснував в США стартап Influ2, який використовує штучний інтелект для розробки маркетингових рішень для бізнесу.

Ілона – економіст, дослідник Київської школи економіки та член редакційної колегії VoxUkraine. Людський капітал в Україні – одна з сфер, на яких сфокусований науковий інтерес Ілони. Вона розповість, як правильно розпоряджатися своїм часом і які компетенції знадобляться в майбутньому.

Коли: 25 квітня, 18.30
Де: пров. Алли Горської, 5, клуб “Наш Формат”

Ми набрали максимальну кількість гостей, тому реєстрація закрита 🙁 https://goo.gl/forms/6Hhu6tCJgFUb2FDA2

Книжковий партнер бібліотеки #VoxUkraine: видавництво Наш Формат
Інформаційний партнер: ЛІГА.net

Автори

Застереження

Автор не є співробітником, не консультує, не володіє акціями та не отримує фінансування від жодної компанії чи організації, яка б мала користь від цієї статті, а також жодним чином з ними не пов’язаний

Що читати далі