Розпочав роботу Центр вдосконалення економічної журналістики | VoxUkraine

Розпочав роботу Центр вдосконалення економічної журналістики

13 Вересня 2017
FacebookTwitterTelegram
2309

В рамках Центру реалізується модульна освітня програма з економіки, онлайн-курс “Як писати про економіку без помилок”, аналітичний центр вивчення проблем медіа та дискусійний клуб.

Журналістика впливає, а якісна журналістика призводить до позитивних змін в суспільстві.  Мета Центру –  професійне зростання журналістів та розвиток ЗМІ в Україні. Якісні ЗМІ –  не лише джерело новин: вони створюють та модерують дискусії про важливе, контролюють та “покращують” рішення влади. Важливий наслідок такої роботи –  економічний розвиток країни.  “ЗМІ грають значну роль не лише в революційні часи. Важливіше завдання для них – допомагати країнам еволюціонувати. Суспільство розвивається лише через діалог, а в цьому є важлива роль журналістів”, – коментує Ілона Сологуб, керівник Центру вдосконалення економічної журналістики.

Центр складаєтсья з чотирьох напрямків:

  • Модульний навчальний курс “Економіка, ринки та аналіз даних”, розроблений викладачами Київської школи економіки
  • Перший дистанційний курс з економіки для журналістів “Як писати про економіку без помилок”
  • Дискусійний клуб провідних редакторів та видавців для обговорення найактуальніших питань економіки та ЗМІ.
  • Дослідження медіасфери науковими методами.

“VoxUkraine багато працює з локальними редакціями і ми відчуваємо від журналістів запит на економічні знання. Тому ми вирішили створити онлайн-курс з економіки, сконструйований саме під їх потреби. Тепер єдине, що потрібно будь- якому журналісту, щоб розібратися в економіці – бажання й Інтернет”, – каже Борис Давиденко, керівник VoxUkraine.

Центр створено за сприяння стратегічних партнерів ICU та VISA. Ідею створення онлайн-курсу підтримали Ощадбанк та компанія “Енергетичні ресурси України”. Курс створений разом зі студією онлайн-освіти EdEra.

«Українські журналісти, які часто є лідерами думок у соціальних мережах та суспільстві загалом, відграють важливу роль у формуванні порядку денного економічного життя держави. Вони значної мірою визначають, що українці думають про шлях, яким має рухатися українська економіка, і таким чином впливають на можновладців, які визначають економічний курс країни», – зазначає голова правління Ощадбанку Андрій Пишний. «При цьому дуже важливо, щоб журналісти були фаховими експертами з економічних питань, тоді їх підказки політикам дозволять рухати човен української економіки у вірному напрямку. Саме тому Ощадбанк ухвалив рішення підтримати цікавий проект VoxUkraine: он-лайн курс “Як писати про економіку без помилок”», – додає він.

Найкращі студенти як оффлайн, так й онлайн програм, пройдуть стажування у редакціях ЗМІ, які є інформаційними партнерами курсу – Liga.net, Українська Правда, “Новое время”, Interfax-Україна та VoxUkraine.   

Онлайн-курс орієнтовано на журналістів-практиків, студентів факультетів журналістики та всіх тих, хто прагне розібратись в економіці разом з найкращими викладачами курсу.

Детальна інформація та реєстрація за посиланням: https://goo.gl/yDMF7F

Подати заявку на навчання на оффлайнову програму Центру можна за посиланням: https://form.jotformeu.com/72543012010335

Кінцевий термін реєстрації на офлайн-програму – 23 жовтня.

За додатковою інформацією та з будь-яких інших питань звертайтесь за електронною адресою [email protected].

 

Що читати далі