МАНІПУЛЯЦІЯ: Антон Геращенко запропонував продати Крим росії

МАНІПУЛЯЦІЯ: Антон Геращенко запропонував продати Крим росії

21 Липня 2022
FacebookTwitterTelegram
1402

Перевірка фейків у рамках партнерства з Meta

Із 23 червня 2022 року в мережі поширюють інформацію, що влада України нібито має намір продати Кримський півострів російській федерації. Пропозицію «віддати» Крим в користування рф в обмін на щорічні виплати нібито висунув радник МВС України Антон Геращенко у своєму офіційному телеграм-каналі.

 

Скриншот публікації

Однак це — маніпуляція. Геращенко мав на увазі повернення Криму через санкційний тиск, а не військовим шляхом. 

23 червня Антон Геращенко опублікував допис у своєму телеграм-каналі, в якому коротко розповів про інтерв’ю для видання НВ. Геращенко повідомив, що півострів Крим точно буде українським, але «це вже буде справа, швидше за все, переговорів та подальшого санкційного тиску». Політик заявив: «Нехай Росія щороку платить за Крим $500 млрд недоотриманих доходів. І всі вдавляться цим Кримом. І тоді півострів рано чи пізно повернеться до нас через санкційний тиск». Тобто він мав на увазі, що через санкції росія втрачатиме по $500 млрд щорічно, і це змусить її деокупувати Крим.

Скриншот допису

За словами радника голови МВС, перемога України має полягати у видворенні російських військ в ході наступальних операцій з території Донбасу, півночі та півдня України, а потім у поверненні Криму шляхом доведення санкцій до максимуму. Про безпосередній продаж Криму росії не йдеться.

Застереження

Автори не є співробітниками, не консультують, не володіють акціями та не отримують фінансування від жодної компанії чи організації, яка б мала користь від цієї статті, а також жодним чином з ними не пов’язаний