ФЕЙК: У Сумах МВС розмістило скриньку анонімних доносів

ФЕЙК: У Сумах МВС розмістило скриньку анонімних доносів

27 Червня 2024
FacebookTwitterTelegram
205

Перевірка фейків у рамках партнерства з Meta

У мережі поширюють фото «скриньки доносів», яку в управлінні МВС у Сумській області нібито розмістили для збору повідомлень про сім’ї з двома машинами для їх конфіскації на користь армії.

Утім, це — фейк. У Регіональному сервісному центру ГСЦ МВС у Сумській області не розміщували подібної скриньки.

Скриншот публікації

Головний сервісний центр (ГСЦ) МВС спростував інформацію про розміщення скриньок-доносів у Сумській області. Розміщення подібних скриньок доносів є нелогічним ще й тому, що органи МВС мають доступ до Єдиного державного реєстру транспортних засобів. Крім того, вилучення авто в окремих випадках під час воєнного стану є законною процедурою. 

Зворотний пошук фото у гуглі показав, що фото переважно поширюють російські та проросійські джерела. Також в українській мові для кореспонденції використовують слово «скринька», «ящик» же вживається у російській. Тобто, найімовірніше, підробка створена самими росіянами.

Застереження

Автори не є співробітниками, не консультують, не володіють акціями та не отримують фінансування від жодної компанії чи організації, яка б мала користь від цієї статті, а також жодним чином з ними не пов’язаний