САТИРА: Кулеба просив Шольца «зробити життя українських біженців нестерпним»

САТИРА: Кулеба просив Шольца «зробити життя українських біженців нестерпним»

29 Липня 2024
FacebookTwitterTelegram
135

Перевірка фейків у рамках партнерства з Meta

У мережі поширюють нібито заяву Канцлера Німеччини Олафа  Шольца про те, що Дмитро Кулеба просив його «зробити життя українських біженців нестерпним».

Утім, ця новина є вигаданою. Її опублікували у сатиричному телеграм-каналі. Олаф Шольц не робив таких заяв.

Скриншот допису

Першоджерелом цієї новини є сатиричний телеграм-канал «а вот мой яндекс кошелек». В описі каналу автори зазначають, що їхні публікації — це «пародія, сатира на політичну дійсність, лише перевірені фейки». 

Українські дипломати справді пропонують українцям повертатися з-за кордону за можливості. Проте не йдеться про погіршення становища біженців в Європі. Наприклад, 18 липня Дмитро Кулеба провів переговори з Верховним комісаром ООН з питань біженців Філіппо Гранді. Вони обговорювали посилення співпраці та створення спеціальної платформи для повернення з-за кордону українських біженців.

«Ми вітаємо лідерство та координаційну роль УВКБ з надання допомоги українцям як в країні, так і за її межами. Допоки триває російська агресія, наші люди за кордоном продовжують потребувати міжнародної допомоги та підтримки. Водночас ми готові працювати разом над допомогою тим українцям за кордоном, які готові повернутися, у поверненні додому. У цьому зв’язку розраховуємо, що одним з важливих інструментів стане платформа “Україна – це Дім”, що розпочинає свою роботу під егідою УВКБ. Ця платформа допоможе людям отримати достовірну та актуальну інформацію з усіх питань, які стосуються повернення до України, побачити, які є можливості та переваги, та зробити поінформований вибір», – зазначив міністр закордонних справ.

Застереження

Автори не є співробітниками, не консультують, не володіють акціями та не отримують фінансування від жодної компанії чи організації, яка б мала користь від цієї статті, а також жодним чином з ними не пов’язаний