САТИРА: На другому Саміті миру росію представлятиме Дар’я Навальна

САТИРА: На другому Саміті миру росію представлятиме Дар’я Навальна

31 Липня 2024
FacebookTwitterTelegram
127

Перевірка фейків у рамках партнерства з Meta

У мережі поширюють новину нібито від британського видання Daily Mail про те, що на другому Саміті миру росію представлятиме Дар’я Навальна.

Утім, це вигадана новина. Її першоджерелом є сатиричний телеграм-канал.

Скриншот допису

Ресурс Media Bias/Fact Check класифікує Daily Mail як сумнівне джерело через часте поширення неправдивих фактів. Однак цього разу видання взагалі не публікувало таку новину. Першоджерелом вигаданої новини є сатиричний телеграм-канал «Империя очень зла». В описі каналу вказано: «Обережно, можливий фейк і жорстка сатира. Написане є художньою вигадкою, всі збіги випадкові»

Перший Глобальний саміт миру пройшов у Швейцарії 15-16 червня 2024 року та зібрав лідерів 92 країн світу та 8 міжнародних організацій для початку мирного процесу та створення платформи для переговорів на основі Української формули миру. Росії на ньому не було. Натомість Україна не виключає можливості того, що росія буде залучена до другого Саміту миру. Такі деталі, як представник росії на саміті, поки не обговорювали.

Застереження

Автори не є співробітниками, не консультують, не володіють акціями та не отримують фінансування від жодної компанії чи організації, яка б мала користь від цієї статті, а також жодним чином з ними не пов’язаний