НЕПРАВДА: Обкладинка Charlie Hebdo з президентом МОК Томасом Бахом

НЕПРАВДА: Обкладинка Charlie Hebdo з президентом МОК Томасом Бахом

31 Липня 2024
FacebookTwitterTelegram
145

Перевірка фейків у рамках партнерства з Meta

У мережі поширюють нібито нову обкладинку французького сатиричного видання Charlie Hebdo. На обкладинці чоловік у чорному вбранні підпалює ґніт у формі олімпійських кілець, а Томас Бах говорить, що Олімпіада буде «просто бомба».

Утім, це неправда. Обкладинка Charlie Hebdo з випуску №1760 містить іншу ілюстрацію.

Скриншот допису

На обкладинці журналу вказано, що це випуск №1670 від 17 липня 2024 року. На сайті Charlie Hebdo є розділ Unes, що містить архів усіх обкладинок видання. Карикатурного зображення, яке поширюють пропагандисти, на цій сторінці немає. Проте на ній є оригінальний випуск журналу №1760. Він вийшов 24 липня 2024 року та присвячений результатам позачергових парламентських виборів, що проходили в умовах активної підготовки до Олімпіади. 

Оригінальна обкладинка випуску №1670 від Charlie Hebdo 

Томас Бах — нинішній президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК). VoxCheck вже спростовував фейки про Олімпіаду, зокрема про Томаса Баха. Також ми неодноразово спростовували фейки про несправжні обкладинки сатиричного журналу Charlie Hebdo.

Застереження

Автори не є співробітниками, не консультують, не володіють акціями та не отримують фінансування від жодної компанії чи організації, яка б мала користь від цієї статті, а також жодним чином з ними не пов’язаний