САТИРА: Святослав Вакарчук подякував ТЦК за те, що вони затримали «ухилянтів» після концерту «Океану Ельзи»

САТИРА: Святослав Вакарчук подякував ТЦК за те, що вони затримали «ухилянтів» після концерту «Океану Ельзи»

17 Жовтня 2024
FacebookTwitterTelegram
1200

Перевірка фейків у рамках партнерства з Meta

У мережі публікують начебто заяву Святослава Вакарчука після концерту гурту «Океан Ельзи» 11 жовтня 2024 року у Києві. У ній співак сказав: «Це просто неприпустимо. Я ніколи б не міг подумати, що ухилянти ходять на мої концерти. Дякую ТЦК за те, що вивели цих негідників з Палацу Спорту»

Це вигадана цитата. Її першоджерелом є українській сатиричний телеграм-канал, який публікує вигадані новини. У своєму єдиному коментарі для медіа Святослав Вакарчук не згадує про дії ТЦК. 

Скриншот допису

З 11 жовтня 2024 року пройшов концерт «Океан Ельзи» на честь 30-річчя існування гурту. Після завершення виступу біля Палацу спорту у Києві співробітники ТЦК і СП разом з патрульною поліцією перевіряли військово-облікові документи у військовозобов’язаних. Кілька чоловіків мали проблеми з документами, їх затримали та доставили до ТЦК. 

Першоджерелом цитати про начебто подяку Святослава Вакарчука для ТЦК є український сатиричний телеграм-канал «Українська кривда». У його описі вказано, що він «як Українська Правда, але виключно неправда» та що «цей канал не має на меті когось образити. Всі пости вигадані та зроблені для того, щоб потішити підписників»

Святослав Вакарчук надав коментар для ТСН після виступу «Океану Ельзи» 11 жовтня. У ньому він не згадує про дії ТЦК: «У нас сьогодні день народження, я сподіваюсь, що ви нас теж вітаєте. Ми дуже щасливі, що стільки людей прийшли і приходять нас підтримати, слухають нашу музику. Взагалі для нас це велике свято. Ці 30 років для нас були дуже важливими. Ми дуже вдячні людям за ці 30 років. В тому числі за те, що вони зараз продовжують приходити підтримувати нас. Для нас це просто радість і свято. Це все, що я хочу сказати, єдиний мій коментар. Крапка». 

Застереження

Автори не є співробітниками, не консультують, не володіють акціями та не отримують фінансування від жодної компанії чи організації, яка б мала користь від цієї статті, а також жодним чином з ними не пов’язаний