МАНІПУЛЯЦІЯ: Олександр Сирський визнав, що Велика Британія бере участь у бойових операціях ЗСУ проти рф

МАНІПУЛЯЦІЯ: Олександр Сирський визнав, що Велика Британія бере участь у бойових операціях ЗСУ проти рф

28 Жовтня 2024
FacebookTwitterTelegram
63

Перевірка фейків у рамках партнерства з Meta

У російських телеграм-каналах поширюють інформацію, що начебто Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський визнав участь Великої Британії у плануванні операцій проти рф. На це буцімто вказує остання розмова головкома з очільником штабу збройних сил Великої Британії Тоні Радакіном. 

Це маніпуляція. Сирський справді обговорював з Радакіном далекобійні удари по території рф. Водночас в описі розмові не вказують, що Велика Британія разом з Україною здійснюють операції проти росії. 

Скриншот допису

15 жовтня 2024 року Олександр Сирський повідомив про дзвінок з начальником штабу оборони Великої Британії адміралом Тоні Радакіном. У розмові вони обговорили  актуальну ситуацію на фронті та організацію оборони України на визначених ділянках.

У повідомленні вказано, що вони обговорили можливості ураження військових об’єктів углиб російської території. За словами Сирського, британська сторона опрацьовує власні пропозиції у рамках практичної реалізації Плану перемоги. У цьому плані справді вказано про далекобійні удари по території рф. Зокрема, Україна хоче зняття партнерами обмежень на застосування далекобійної західної зброї на території росії по обʼєктах воєнної інфраструктури ворога та надання відповідних далекобійних можливостей.

Пост Сирського про розмову з Радакіном

Проте ще у плані згадують про запрошення України до НАТО до закінчення війни, доступ до розвідданих партнерів, надання ППО, розвиток стратегічно-економічного потенціалу України, посилення санкцій тощо. Яке саме з цих питань опрацьовує Велика Британія, не уточнюється. Також у ньому не вказано, що партнери беруть участь в операціях ЗСУ або долучаться до них у майбутньому. 

Застереження

Автори не є співробітниками, не консультують, не володіють акціями та не отримують фінансування від жодної компанії чи організації, яка б мала користь від цієї статті, а також жодним чином з ними не пов’язаний