МАНІПУЛЯЦІЯ: У Парижі провели благодійну вечерю для підтримки українського контрнаступу

МАНІПУЛЯЦІЯ: У Парижі провели благодійну вечерю для підтримки українського контрнаступу

31 Жовтня 2023
FacebookTwitterTelegram
336

Перевірка фейків у рамках партнерства з Meta

Російські телеграм-канали поширюють інформацію про благодійну вечерю у Парижі на підтримку українського контрнаступу. Зокрема, під час виступу король Великої Британії Чарльз III нібито заявив, що серед присутніх не повинні бути темношкірі люди, а також ті, хто підтримує росіян.

20 вересня 2023 року у Парижі справді пройшла вечеря за участі королівської родини Великої Британії, Президента Франції та зіркових осіб. Її головна тема — посилення франко-британської співпраці для подолання сучасних викликів. Україна та контрнаступ не були у центрі уваги того вечора. 

Скриншот допису

20 вересня 2023 року британський король Чарльз III разом з дружиною, королевою Каміллою, прибув із 3-денним візитом до Франції. У цей день пройшла офіційна вечеря у Версальському палаці, у якій брали участь понад 150 гостей. Окрім королівської родини та Емманюеля Макрона з дружиною, були присутні зокрема зіркові гості: британський актор Г’ю Грант, письменник Кен Фоллетт, співак Мік Джаггер. Головна ціль заходу — покращити відносини між Великою Британією та Францією після багаторічних непростих відносин.

Україна та контрнаступ не були центральними темами заходу. Чарльз III лише дотично згадав про Україну у контексті потреби посилення співпраці між Великою Британією та Францією. За його словами, це дозволить подолати сучасні виклики: оборона України, проблема торгівлі людьми, доступ до енергоносіїв та стале майбутнє.     

Також король зазначив, що наша країна є місцем, де люди страждають від конфлікту. Проте він вказав на це у переліку з іншими країнами: «Сьогодні наші країни виступають разом проти гноблення та на підтримку найбільш вразливих верств населення, включно з тими, хто страждає від руйнівного впливу стихійних лих чи конфліктів — будь то в Україні, в Лівії, чи в Марокко». 

У своїй промові Чарльз III жодного разу не згадав про український контрнаступ, росіян чи тих, хто їх підтримує, або ж темношкірих. Загалом 3-денний візит королівської родини до Франції розглядають у першу чергу як намагання відновити хороші відносини між Парижем і Лондоном після Brexit. Певні кроки вже зробили раніше, як-от франко-британський саміт весною 2023 року, який відвідали прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак та Президент Франції Еммануель Макрон.

Застереження

Автори не є співробітниками, не консультують, не володіють акціями та не отримують фінансування від жодної компанії чи організації, яка б мала користь від цієї статті, а також жодним чином з ними не пов’язаний