НЕПРАВДА: 50% повій у Німеччині — це українки — Die Welt

НЕПРАВДА: 50% повій у Німеччині — це українки — Die Welt

30 Вересня 2024
FacebookTwitterTelegram
106

Перевірка фейків у рамках партнерства з Meta

У мережі поширюють інформацію з посиланням на німецьке видання Die Welt, буцімто 50% повій у Німеччині —  це українські жінки.

Утім, це — неправда. Насправді в інтерв’ю розповідали про ситуацію у Берліні, а не у всій Німеччині. До того ж 50%, які назвала соцпрацівниця, є її власним припущенням, а не офіційними даними.

Скриншот публікації

Німецьке видання Die Welt дійсно публікувало подібну статтю у вересні 2024 року. Це інтерв’ю журналістки Уми Состманн з працівницею берлінської організації соціального захисту Neustart. З міркувань безпеки справжнє ім’я жінки не називають, тому у матеріалі до неї звертаються на ім’я Мія.

Пропагандисти використали цитату соцпрацівниці для поширення фейку, буцімто 50% повій у Німеччині — це українки. Насправді Міа розповідала про ситуацію лише у столиці Німеччини — Берліні, а не у всій країні.

«Більшість жінок, з якими ми працюємо у Берліні, насправді походять зі Східної Європи: Болгарії, Румунії та Угорщини, а тепер ще й з України. У борделях, я б сказала, їх зараз близько 50 відсотків. Там багато дуже молодих жінок, які приїхали сюди через війну», — зазначила Мія.

Крім того, жінка не наводить жодних офіційних даних. 50%, які називає соцпрацівниця, — це її власне припущення.

Вона також назвала причини, які змушують українських біженок займатися проституцією. Зокрема, деякі жінки не знають власних прав, мають страх перед центрами зайнятості, а також потрапляють у квартирні афери. Аферисти спочатку пропонують безплатне житло, а потім вимагають оплату інтимними послугами. Загалом інтерв’ю висвітлює проблему лише українських біженок, однак не дає повної картини щодо загальної ситуації з проституцією в Берліні.

Раніше ми спростували маніпуляцію, нібито видання Die Welt закликало Київ визнати втрату Донбасу та безнадійність атак на Херсон.

Застереження

Автори не є співробітниками, не консультують, не володіють акціями та не отримують фінансування від жодної компанії чи організації, яка б мала користь від цієї статті, а також жодним чином з ними не пов’язаний