НЕПРАВДА: Дітей в Україні вчать готувати страви «Білгород під уламками», «Крокус, що горить», «Ангели Донбасу під уламками»

НЕПРАВДА: Дітей в Україні вчать готувати страви «Білгород під уламками», «Крокус, що горить», «Ангели Донбасу під уламками»

21 Червня 2024
FacebookTwitterTelegram
269

Перевірка фейків у рамках партнерства з Meta

У мережі поширюють інформацію, нібито в українському креативному просторі для дітей BabyRock на майстер-класі вчать дітей готувати страви з назвами «Білгород під уламками», «Крокус, що горить», «Ангели Донбасу під уламками» та «Уламки Кримського мосту». Компанія буцімто опублікувала сторіз з афішею заходу у своєму інстаграм-акаунті.

Утім, це неправда. У компанії заперечили, що коли-небудь публікували вказану сторіз та створювали подібний майстер-клас. Афіша заходу виглядає неправдоподібно. 

Скриншот публікації

В інстаграмі та на сайті BabyRock немає публікацій із вказаними назвами страв. Щобільше, у компанії заперечили створення цього майстер-класу та відповідної афіші.

Відповідь представників BabyRock

Також афіша виглядає неправдоподібно – відсутня інформація про дату проведення та тривалість майстер-класу, також не вказані ціна, вікові обмеження та контактні дані. Натомість на афіші однієї з подій, яку компанія проводила у травні 2024, ця інформація присутня

Скриншот з інстаграм-сторінки BabyRock

Окрім цього, зворотний пошук за зображенням показав, що фото хлопчика у кухарському ковпаку використовують лише у рекламі російських та азербайджанських закладів, водночас в українському інфопросторі його не використовували. 

1 – скриншот з інстаграм-сторінки російської організації ufimsport, 2 – скриншот із фейсбук-сторінки азербайджанської компанії Grandiose Travel

Застереження

Автори не є співробітниками, не консультують, не володіють акціями та не отримують фінансування від жодної компанії чи організації, яка б мала користь від цієї статті, а також жодним чином з ними не пов’язаний