НЕПРАВДА: Фото австралійської бронетехніки, яку передали Україні

НЕПРАВДА: Фото австралійської бронетехніки, яку передали Україні

31 Травня 2022
FacebookTwitterTelegram
3076

Перевірка фейків у рамках партнерства з Meta

У мережі поширюють фото нібито бронетехніки, яку Австралія передала Україні. Утім, це — неправда, на фото зображена інша техніка.

Скриншот публікації

Зворотний пошук по фото в інструменті TinEye показує, що це фото поширюють у мережі щонайменше з 2017 року. Також світлина є на фотобанку Alamy. У підписі до фото вказано, що воно зроблене в Німеччині у місті Графенвер (Grafenwöhr) 21 лютого 2017 року. На фото — бойові машини піхоти Marder, які перебувають на озброєнні збройних сил Німеччини. Їх транспортували в Литву для проведення навчань НАТО.

Зображення на фотобанку Alamy

Крім того, зображення, яким ілюструють новину про австралійську бронетехніку, відредагували. На оригінальному фото немає прапорів України та Австралії поруч з номерними знаками техніки.

Австралія передає Україні бронетехніку, у тому числі броньовані машини Bushmaster. Об’єднане оперативне командування Австралії повідомило 13 квітня, що перші з 20 машин прибули в один з європейських аеропортів. 

Броньована машина Bushmaster

Застереження

Автори не є співробітниками, не консультують, не володіють акціями та не отримують фінансування від жодної компанії чи організації, яка б мала користь від цієї статті, а також жодним чином з ними не пов’язаний