ОБЕРЕЖНО, ШАХРАЇ: Нові виплати за програмою «єПідтримка» у 2024 році

ОБЕРЕЖНО, ШАХРАЇ: Нові виплати за програмою «єПідтримка» у 2024 році

30 Серпня 2024
FacebookTwitterTelegram
1209

Перевірка фейків у рамках партнерства з Meta

У мережі поширюють новину, нібито у 2024 році українці можуть отримати виплати у 6500 грн за програмою «єПідтримка».

Утім, це — шахрайство. Програма «єПідтримка» припинила свою роботу у 2022 році. Нову програму не оголошували.

Скриншот допису

Автори шахрайського допису пропонують перейти за посиланням, аби отримали виплату 6500 грн. Якщо ж перейти за ним, користувач переходить на сайт, де йому пропонують варіанти виплат (через «Ощадбанк» або «ПриватБанк»). Утім, жодне з обраних посилань далі не працює.

В Україні дійсно діяла програма «єПідтримка» розміром 6500 грн. Її можна було отримати у випадку втрати частини доходів унаслідок російського вторгнення. Утім, ця програма вже не працює, подати заявку можна було до 31 березня 2022 року.

Завдяки подібним шахрайським публікаціям у користувачів можуть виманювати особисті дані. Раніше ми вже спростовували різноманітні шахрайські схеми.

Перевірити невідоме посилання можна за допомогою інструментів VirusTotal та WhereGoes. Зокрема, VirusTotal визначив, що посилання є фішинговими, тобто на сайті вимагають персональні дані під виглядом надання вигаданих послуг.

Застереження

Автори не є співробітниками, не консультують, не володіють акціями та не отримують фінансування від жодної компанії чи організації, яка б мала користь від цієї статті, а також жодним чином з ними не пов’язаний