САТИРА: Українці в Ізраїлі не пустили російського коміка Слєпакова в укриття під час ракетного обстрілу

САТИРА: Українці в Ізраїлі не пустили російського коміка Слєпакова в укриття під час ракетного обстрілу

17 Жовтня 2024
FacebookTwitterTelegram
57

Перевірка фейків у рамках партнерства з Meta

У мережі поширюють інформацію, що начебто під час обстрілу Ізраїля зі сторони Ірану російського коміка Сємьона Слєпакова не пустили у бомбосховище. За його слова, це буцімто зробили українці.  

Це вигадана новина. Слєпаков не робив подібних заяв. Вигадану новину поширив сатиричний телеграм-канал, а потім її підхопили пропагандистські джерела. 

Скриншот допису

Першоджерелом новини став телеграм-канал «а вот мой яндекс кошелек». В його описі вказано, що автори публікують пародії, сатиру та «лише перевірені фейки».

Згодом переважно російські та проросійські пропагандистські джерела почали поширювати вигадану новину як справжню. У публікаціях не надали жодних доказів подібного висловлювання зі сторони Слєпакова. У його телеграм-каналі та інстаграм-сторінці немає дописів щодо цієї ситуації.

Раніше ми вже спростували подібні вигадані новини про те, що Україні вдалося перетворити «свастику на символ свободи» або що Зеленський передав Блінкену список із 43 конгресменів, яких Україна не хотіла б бачити в уряді США.

Застереження

Автори не є співробітниками, не консультують, не володіють акціями та не отримують фінансування від жодної компанії чи організації, яка б мала користь від цієї статті, а також жодним чином з ними не пов’язаний